Veckopanelen Special från Socialdemokraternas kongress

Socialdemokraterna samlar sig till mellankongress i Örebro. Inga stora politikskiften väntas, och ingen partiledare ska väljas. Men vad går kongressen ut på?

Veckopanelen görs direkt från kongresskomplexet Conventum, där Marika Lindgren Åsbrink, utredare på LO, Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, Lydia Wålsten, ledarskribent på Svenska Dagbladet och Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Kvartal skärskådar Socialdemokraternas läge och uppdraget för mellankongressen.

Specialpanelen analyserar den första kongressdagen, tittar närmare på de två specialområden som står i fokus och spekulerar om hur Stefan Löfven kommer att tas emot när han väl kommer till Örebro. – Hela väljarkartan är i rörelse på ett sätt som gör det väldigt snurrigt, säger Marika Lindgren Åsbrink.

Förutom Socialdemokraternas sammandragning dryftas också Kristdemokraternas besked om förhållningssättet till SD – hur hög är dramatiknivån? Plus Moderaternas och Socialdemokraternas respektive eftervalsanalyser.