Veckopanelen – Birgitte Bonnesen har kommunicerat dåligt, men resten då?

Veckopanelen från Kvartal vecka 13: Swedbanks vd sparkades några timmar före årsstämman och Ekobrottsmyndigheten har gjort razzia på bankens huvudkontor. Varför sker de här sakerna just i Swedbank?

TV-dokumentären om Ainbusk-stjärnan Josefin Nilsson har skakat om Sverige, och kulturministern har engagerat sig i frågan. Dramaten har lagt ner pjäsen som Josefin Nilssons misshandlare hade en roll i. Är ett andra Metoo-upprop på gång?

Så påverkas friheten på internet av EU:s artikel 11 och 13 i det nya upphovsrättsdirektivet. Vissa säger att yttrandefriheten är hotad, andra att äntligen skyddas upphovsmännen.

Veckopanelen tar också upp Brexit-kaoset och att regeringen fick dra tillbaka förslaget om skärpt terrorlag. I panelen denna vecka: Aida Hadzialic, jurist, tidigare statsråd och knuten till Nordic West Office, Olof Lavesson, tidigare ordförande i riksdagens kulturutskott och Moderaternas kulturpolitiska talesperson och Lars Ohly, tidigare ordförande i Funktionsrätt Sverige och ledare för Vänsterpartiet. Bisittare: Viktor Barth-Kron. Programledare: Staffan Dopping