Text- & budskapscoach

Staffan Dopping - text och budskapscoachText- & budskapscoach

Det normala är förstås att en kund mycket väl känner sina mål och principer och vad verksamheten går ut på och vilka värderingar som gäller. Men det är inte samma sak som att man har färdiga budskap som fungerar mot olika externa målgrupper, exempelvis vid intervjuer, seminariediskussioner eller i debattartiklar.

Dessutom är det i normalfallet inte en organisation som talar i en intervju eller på ett podium utan en människa. Även i en debattartikel kan det behövas en avsändare med personlighet och känslor. Ett stöd som jag erbjuder företag, organisationer och enskilda är att skriva eller omformulera texter och manus, så att de passar för avsändaren och för dem som ska motta budskapet.

Tjänsten text- & budskapscoach kan handla om hela artiklar och principdokument, men hjälpen kan också gälla enstaka ”talade budskap” inför en debatt eller en intervju. Metoden kan variera beroende på kund och utgångsläge, men poängen är att man ska få en repertoar av budskap och ”soundbites” som stämmer överens med strategi och mål.

När det gäller debattartiklar kan jag ta emot en ”ofärdig grundskiss” som jag sedan kompletterar, redigerar och utvecklar så att den blir läsvärd, sakligt sammanhållen och får en utformning som ökar chansen att den blir publicerad.

Man kan se min tjänst som ett slags korrekturläsare med strategisk och kreativ höjd. Jag fascineras av ord, och jag blir ofta entusiastisk när jag får en halvtorftig textgrund att sätta tänderna i. Om det gäller budskap som ska framföras muntligt hjälper jag också gärna till med att träna på framförandet.

Skicka mig gärna ett mejl så hör jag av mig.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ditt telefonnummer (obligatorisk)

    Meddelande