Fredagsintervjun – MARKUS KALLIFATIDES

Fredagsintervjun 8 februari

– Vi vill se krafttag mot klyftorna, gränsen är passerad för många.

Markus Kallifatides, docent vid Handelshögskolan i Stockholm, är ordförande i den nystartade socialdemokratiska föreningen Reformisterna som häromdagen dök upp från ingenstans. Krafttag mot klyftorna, stora statliga investeringar och avskaffat kommunalt planmonopol tillhör det som Reformisterna önskar.

I Fredagsintervjun kritiserar Markus Kallifatides den omfattande marknadiseringen av den offentliga sektorn och menar att den ekonomiska verkligheten har ”tiltat” och lett till flera ojämlikhetsskapande strukturer. Han framhåller också att Daniel Suhonen är en ”fantastisk person” och säger att det går alldeles utmärkt att vara ordförande i den socialdemokratiska föreningen och samtidigt forskare på Handelshögskolan.

Föreningens hela namn är Socialdemokratiska föreningen för ekonomisk-politisk reform- och idéutveckling. Markus Kallifatides intervjuas av Staffan Dopping.

Om du vill höra fler poddar från Kvartal så finner du dem på Kvartal eller i sedvanliga poddappar som Acast och Podcaster.