Podden på tiden – DREVPODDEN

I ett sommarregnigt Stockholm följer Sturmark och Dopping upp den förra poddens försök att analysera Transportstyrelseskandalen, och vi kommer in på frågan om drevjournalistik. Vad är det? Är drev alltid något olämpligt?

Vad gör man när mediedrevet blir för jobbigt? Christer minns en reflexion av en före detta statsminister.

Medierapporteringen om Anders Borg: det är pressetiskt diskutabelt, enligt Staffan – även om det hela är komplext. Det ger anledning till att lyfta fram behovet att väga allmänintresse mot publicitetsskada. I det här fallet kan vi slå fast att publicitetsskadan är enorm. Men om publiceringarna är rimliga vet vi först om några månader.

Vi analyserar #äggate – det var INTE korrekt nyhetsrapportering när medier hävdade att det var ”giftiga ägg” som hade importerats från Nederländerna och som kan ha sålts och ätits i Sverige. Däremot är vi inte helt ense om huruvida det var ett övertramp av Staffan att på Twitter stämpla äggnyheten som ”fake news”. Vi ber våra lyssnare hjälpa oss med detta.

Vi talar om årets Sommar-program, och särskilt Jacob Mühlrads Sommar som nästan gjorde Christer salig.