Podden på tiden – PÅSKPODDEN

I en miljö fri från påskägg summerar Dopping och Sturmark en dramatisk och händelserik vecka. Främst om det blodiga terrordådet på Drottninggatan i Stockholm och den svenska oviljan att se ideologins betydelse. Gustav Fridolins positionsförflyttning om mer pengar till Säpo och fotboja för vissa personer som ska utvisas. Många ”roddare” just nu, som ser till att manifestera en syn på migration och terror som är rakt emot den som gällde nyligen.

Vidare om Socialdemokraternas kongress, särskilt om beslutet att stoppa alla konfessionella inslag över huvud taget i den skattefinansierade skolan. Och vad religionsfrihet innebär och vad som fattas i termen.

Barnmorskedomen: det är rimligt att man inte ger frikort till människor att kunna välja att låta bli att göra sitt jobb. Dessutom är ordet samvetsfrihet vilseledande.

Turkiet och helgens folkomröstning inger oro, presidenten är på väg att bli närmast enväldig. Det är orimligt att Turkiet blir EU-medlem.

Påskpodden blev rätt allvarlig. Det är väl som sig bör.